ИНДУСТРИАЛНИ ПОДОПОЧИСТВАЩИ РОБОТИ

Подопочистващите роботи предлагани от PROINSTALL са производство на компанията Gausium - лидерът в индустрията за автономно почистване. Компанията Gausium проектира, разработва и произвежда автономни роботи за почистване снабдени с автономни технологии за навигация и автоматизация, базирани на AI.

  • Гарантирана чиста повърхност, която повишава стойността на обекта.
  • Висока ефективност - повече услуги без повече разходи за труд.
  • Оптимизира труда чрез пренасочване на служители към задачи с по-висока стойност.
  • Увеличава възвръщаемостта на инвестициите.

Какво представлява автономният робот за почистване на пода и как работи ?

Професионален робот за почистване на подове е решение, създадено за автоматично извършване на почистващи операции с минимален човешки надзор. За да постигне това, той е оборудван със специализирани камери и навигационни сензори, позволяващи на робота да се движи по предварително определена траектория, като същевременно избягва препятствията. Тези сензори правят автономните почистващи роботи много ефективни и безопасни за използване около хора.

Роботите за почистване на Gausium са способни да работят върху различни подови повърхности. Например, Scrubber 50 може да почиства керамика, камък, мрамор, PVC, винил, епоксидна смола и бетон. Подопочистващият робот Vacuum 40 е в състояние да почиства както килими с висок, така и с нисък косъм, както и твърда дървесина, като използва функции за прахосмукачка, метене и почистване на прах. Подопочистващите роботи могат дори да бъдат оборудвани с многофункционални дифузори за пречистване, овлажняване или дифузия с аромати по избор.

Подопочистващите роботи се окомплектоват с допълнителни работни станции, за да се гарантира автономна работа с минимална човешка намеса и да се увеличи максимално времето за работа. Когато роботът се скачи с работната станция, той може да извършва автоматично зареждане на батерията, пълнене с чиста вода и изхвърляне на мръсната вода.

Планирането на пътя за почистващите роботи е най-голямо предизвикателство. Той трябва да покрива изцяло работната зона, като същевременно адаптира промените в околната среда и динамичните препятствия. Gausium предоставя водещи в индустрията алгоритми за планиране с 5 режима: обучение и следване, скица, автоматично покритие, автоматично покритие в реално време и автоматично почистване на място. Това предоставя на потребителите свободата да персонализират своите планове за почистване. Те могат също така да разделят среда на по-малки региони и да изберат най-подходящия режим на планиране на пътя за всеки регион според ситуацията.

TOP