Електро-хидравлични платформи

Електро-хидравличните платформи (ЕХП) се използват като ергономични работни станции за повдигане и спускане на товари при необходимите височини в безопасни условия за оператора. Използва се при подаване на машини за обработка на дърво, пластмаса, стъкло, стомана, керамика и др. Често се използват в конвейерните и опаковъчните системи.

Електро-хидравличните платформи обикновено се използват за повдигане на големи и тежки товари при малка промяна на височината в сграда или във външна среда. Материална обработка на палети върху конвейерни системи, или за товарене на превозни средства или на стелажна система тип мецанин или често се използват в конвейерните и опаковъчните системи. Те могат да се използват и за различен достъп в другите индустрии или да намерят приложение като спомагателен уред. Гамата на електро-хидравличните платформи е много голяма, тъй като те могат да се намерят с размери от 0.6 м. до 15 м. дължина, както  и от 0.35 м.  до 6.5 м. ширина. Електро-хидравличните платформи имат максимално повдигане до 6 метра. В зависимост от натоварването, платформата може да бъде произведена от специфичен вид стомана в комбинация с други материали в зависимост от специфичните нужди на всеки един клиент и мястото на работа на дадената платформа.

Електро-хидравличните платформи се прилагат в летищата, за товарене и разтоварване на палети за самолети, багажи и дори превозни средства. ЕХП може да реши много логистични проблеми и да се използва като товарна рампа.

Основните компоненти от които са изградени електро-хидравличните платформи са:

  • Горна платформа.
  • Долна опорна рамка.
  • Системата за ножично повдигане.
  • Хидравлична система за повдигане с цилиндри.
  • Електрическа система с помпени мотори.

Електро-хидравличните платформи са се превърнали в често използван вид оборудване в много различни индустрии.

PROINSTALL предлага стандартни и нестандартни електро-хидравличните платформи и допълнително оборудване за тях. При въпроси, които ви интересуват може да се свържете с нас и да говорите със специализирания ни екип, коийто ще бъде на ваще разположение

TOP