ORDER PICKER СКЛАДОВ МАНИПУЛАТОР

ORDER PICKER e машина за комисиониране, която позволява на операторите да вземат отделни артикули от високо стелажната система в склада и да ги прехвърлят на палет, количка или кош. Преди да бъдат разпределени за транспорт към магазини, супермаркети и други крайни клиенти.

Машината е оборудвана с платформа и затворена кабина, която се вдига толкова високо, колкото операторът се нуждае от това. Максималната работна височина на повдигане е до 11 метра. Машините с голям работен обхват на повдигане обикновено се използват в по-големи складове. Те помагат за изпълнението на най-трудоемките и скъпи складови операции и винаги са част от по-голям парк от други машини.

ORDER PICKER машините се използват в множество индустрии за всяка задача, която включва разделяне на артикули на отделни компоненти, комисионирайки директно от стелажната система.

Защо да изберем ORDER PICKER машина за комисиониране ?

Машината, известна като ордер пикър е електрически асансьор, специално проектиран за попълване на индивидуални поръчки на клиенти, които изискват комисиониране на части или кутии, а не пълни палети или единични товари. Ордер пикър машината се използва на височини, по-високи от второто ниво на стелажи в склад или разпределителен център. Те могат да достигнат височини до 10 м. Ордер пикър машините обикновено се захранват от 24- или 36-волтови индустриални батерии.

Приложение:

Машините се използват в приложения, където традиционно се използват палетни колички, подвижни стълби и други методи за комисиониране на стоките. Техният гъвкав дизайн позволява работа с различни предмети, вариращи от малки предмети, като отделни авточасти или лекарства, до по-големи обемисти предмети като велосипеди, мебели или дори бяла техника. По-бързото движение, повдигане и работа с високи стелажи намаляват времето за подготовка за поръчките. Тяхната маневреност в много тесни коридори и високо ниво на „възможности за работа“ позволява на клиента да се възползва в пълна степен от ограниченото пространство за съхранение.

Днес складовете съхраняват много повече видове артикули  поради потребителското търсене на разнообразие. Нараства необходимостта от удобен, ефективен начин за комисиониране от второ до девето ниво на палетните стелажи. Изборът на ORDER PICKER е ергономично и икономично решение за подготовка на поръчки. Важна част от складовата дейност, което може да спести 50 процента от оперативните разходи на склада.

TOP