КОНЗОЛНИ СТЕЛАЖИ

Конзолни стелажи - изключително стабилни системи за съхранение на дълги и обемисти стоки. Те включват например: дървени плоскости, пачки с ламарина, дълго мерни профили, греди или стоманени елементи, строителни материали или дори стари превозни средства, както и всички видове тежки и нестандартни товари. Всички конзолни стелажи се произвеждат индивидуално според специфичните изисквания на клиента, предлагат се с висококачествено прахово покритие или горещо поцинковани за външен монтаж. Конзолната стелажи се предлагат в различни версии - от малък ред стелажи за леки товари до завършени стелажни складове, където колоните от стелажите служат и като носеща конструкция за покрива и стените. Разнообразните аксесоари инсталирани към стелажната система, допринасят за цялостното използване на системата.

Конзолните стелажи на PROINSTALL предлагат превъзходни решения за съхранение. Проектирани по параметри на складираните материали за идеална конфигурация, специфична за вашите нужди и място за съхранение. Нашите конзолни стелажи максимизират пространството както вертикално, така и хоризонтално, за да ви осигурят икономична, ефективна система за съхранение. Специалната конструкция на конзолните стелажи изработена от профилирана стоманена осигурява дълъг живот на оборудването.

Основни предимства :

 • Минимизират пространството за съхранение, като същевременно максимизират използването на вертикална и хоризонтална плътност на склада.
 • Високата товароносимост и експлоатационната способност на оборудване.
 • Намалени рискове от повреда на продукта, чрез заобикаляне на метода на натрупване при съхранение и подреждане на пода.
 • Висока скорост за обработка и подобрена ефективност при управлението на инвентара чрез подобрена достъпност до място за съхранение.
 • Икономията на спестяване се увеличава значително с увеличаване на дължината, височината и обема на товара.
 • Лесна инсталация, евтина поддръжка, здрава конструкция - водещи до дълъг живота на  конзолните стелажи.

Защо да изберем конзолни стелажи пред универсални палетни стелажи?

Конзолните стелажи са стелажната система проектирана по задание на клиента за подредено съхранение на големи обемисти предмети с широк диапазон от дължини и пропорции на размера. Хоризонталните товароносими рамена на конзолната стелажна система са монтирани навън от носещата колона, докато конструкцията на стелажите за палети включва предни колони. Тези предни колони ограничават дължината на товара и следователно ограничават размерите на складираните материали. Тъй като не са ограничени от предни колони, конзолните стелажи осигуряват пълен хоризонтален достъп без загуба на място за съхранение. Разстоянието при работа е много по-голямо, отколкото при универсалните палетни стелажи. Поставянето или вземането на продукта от стелажа се ускорява чрез увеличаване на лесния достъп до продуктите. Този лесен достъп подобрява ефективността на извличане и минимизира потенциалните щети, често причинени от хоризонтални или вертикални препятствия.

PROINSTALL проектира оптималната стелажна система.

Ние осъзнаваме, че конзолните стелажи не са подходящи за всички складирани продукти. Когато се свържете с нас, нашият екип ще анализира вашите нужди и нашите дизайнерски инженери ще създаде отлично решение за съхранение, специфично за вашата ситуация. Размерът, формата и теглото на вашия продукт, съчетани с физическите характеристики на вашето място за съхранение и складова техника, ще стимулират развитието на вашето уникално решение.

Конзолни рамене.

 • Капацитетът на конзолната стелажна система се базира на вертикалната височина и дължината на конзолните рамена.
 • Конзолните рамена са или прави (използвани за стабилни товари като дървен материал, стоманени листове, пдч плоскости, кашони и др.) Или наклонени (използвани за цилиндрични предмети или товари, които са склонни да се търкалят напред). Правото рамо е монтирано хоризонтално, докато наклоненото рамо е допълнително под ъгъл, за да се избегне преобръщане на продукта. Може да се добави и краен стопер на върха на конзолата за допълнителна сигурност.
 • Броят на раменете на ниво се изчислява в зависимост от теглото и размера на товара.
 • Дължината на рамената е функция на размера или дълбочината на товара и винаги трябва да е по-дълга от товара.
 • Раменете са напълно регулируеми. Те са заварени към монтажна планка, която след това е закрепена с болтове към вертикалните колони.

Вертикална колона.

 • Височината на вертикалната колона е гъвкав параметър, който зависи от ограниченията на височината на тавана и таванните инсталации, като пожарогасителна система, осветителни тела и др., както и обсега на вашата складова техника.
 • Височината на всяко ниво е сумата от (височина на товара + изискване за хлабина + височина на рамото).
 • Общата височина на конзолния стелаж е сумата от основата + височината на товарните нива.
 • Стоманените колони с висока якост са или едностранни (за обслужване само от едната страна на стелажния блок), или двустранни (за обслужване от двете страни на стелажния блок) .
 • Вертикалните колоните се щанцоват предварително с гъста мрежа от отвори, която позволява промяна на нивата на складиране след преместване на конзолните рамене.

Основно конзолно рамо.

 • Стандартната основа е закрепена болтове към колоната, но се предлага и заварена основа като опция. И двете опции осигуряват стабилна, твърда основна връзка.
 • Основното конзолно рамо също се използва за ниво на съхранение и има следните размери:
  • Същият размер като колоната.
  • Същата дължина като рамото.

Укрепване - Х.

 • Скобите са разделени в три категории, в зависимост от височината на колоната:
  Тип I - височина на колоната до 3 м.; единично х-укрепване. 
  Тип II - височина на колоната до 5 м.; двойно х-укрепване с горната хоризонтална греда.
  Тип III - височина на колоната над 5 м.; тройно х-укрепване с горната хоризонтална греда.
 • В рамките на всяко междуколоние дължината на укрепването варира в  зависимост от междуосието на колоните.
 • Укрепването между колоните позволява съхраняване на непрекъснати редове (цели блокове), които побират по-дълги и различни по дължина товари.

Аксесоари за конзолни стелажи.

 • Рафтове за малогабаритни товари: монтират се върху конзолните рамена и се използват  за свободно съхранявани предмети с различни размери. Може да се произведат според размерите на конзолния стелаж.
 • Крайни стопери за конзолните рамена: използват се, за да се избегне допълнително преобръщане на продукта.
TOP