Мобилни конзолни стелажи

Мобилните конзолни стелажи са най-функционалното решение за оптимизиране на наличното складово пространство. Техният принцип на работа позволява увеличение на капацитета на склада до 85% в сравнение с универсалните конзолни стелажи, като запазва индивидуалния достъп до всеки един товар.

Стелажната система не изисква работни коридори, тъй като стелажите се монтират върху мобилни бази, а те от своя страна върху релси. Базите са оборудвани с електродвигатели с дистанционно управление на достъпа до стелажните коридори, както и със сензорна система за защита от нежелано движение в работния коридор. Това повишава ефективността и безопасността при работа.

Основни предимства на мобилните конзолни стелажи:

  • Максимално количество стоки се складират на минимално складово пространство.
  • Достъп до всеки складиран товар.
  • Висока автоматизация на работа и понижаване на разходите.
  • Адаптивност към всякакъв размер и тегло на товара.
  • Позволяват съхранение на дълги товари като греди, профили, тръби, дървен материал, фолио, ролки платове и други.
  • Едновременно складиране на стоки с различна дължина.
  • Висока товароносимост на стелажната конструкция.
  • Спестяват значителна инвестиция от строителството на склада.

Конзолните стелажи често са придружени от широки пътеки, можете да спестите място и по този начин разходи, като изберете мобилни конзолни стелажи. Това са конзолни стелажи, които са монтирани на подвижни конструкции. Тези конструкции автоматично или ръчно се движат по релси монтирани в пода. Тук мобилните конзолни стелажи се управляват чрез лесен за използване контролен панел или дистанционно управление.

Мобилните конзолни стелажи имат нужда само от един работен коридор между отделните стелажни блокове, по този начин вие максимизирате използването на подовата повърхност на склада. Това решение ви позволява да спестите много място. Също така да спестите инвестиционни разходи за нова сграда или да подобрите ефективността на съществуващата такава. Нашите мобилни конзолни стелажи могат да бъдат персонализирани за вас, в зависимост от вашите индивидуални нужди за съхранение и наличното ви складово пространство.

TOP