РАФТОВИ СТЕЛАЖИ

Рафтови стелажи - използват  за съхранение на различни видове стоки от всеки един бранш и материали за директно поставяне на рафтовете (малки стоки, резервни части,  кутии,  пластмасови каси, класьори, папки, книги и др.).

Стелажите с рафтове представляват самоносеща конструкция. Стелажът е безболтова сглобяема конструкция,която е изработена от специални стоманени валцувани профили, греди и рафтове(полици) , подсилени с диагонали. Стандартните стелажи с рафтове са изградени от вертикални елементи (колони) и хоризонтални елементи (рафтове),  които дават възможност за складиране на продукти, като се разделят на секции или се съхраняват в кутии. Разтоянието между рафтовете и нивата на складиране могат да се настройват според нуждите на клиента  по всяко време, без да е необходимо да се разтоварва складираната стока от съседни модули. С помощта на допълнителни елементи и аксесоари стоките могат да бъдат разделяни на нива, могат да бъдат разделени на групи или да бъдат индивидуализирани.

Аксесоари

Стелажите с рафтове на  PROINSTALL могат да бъдат допълнително разширени с аксесоари. Те позволяват специализирано използване или подобряване на удобството на самото складиране. Аксесоарите включват разнообразие от видове ограничители, прегради, капаци, чекмеджета, врати, кутии и много други.

Основни предимства на стандартните стелажи с рафтове:

  • Стелажите с рафтове са най-разпространената стелажна система за ръчно обслужване на стоки и материали;
  • Рафтовите стелажи са най-добрият избор за складиране на леки и средно тежки стоки и товари;
  • Стелажите с рафтове са лесни за адаптиране към индивидуалните нужди на клиента – височина, ширина, дълбочина, брой нива, отделения и др.
  • Стелажите с рафтове имат дълък  период на експлоатация.
  • Рафтовите стелажи имат лесен и бърз монтаж и демонтаж при сглобяване или необходимост от преместване на стелажите.
  • Към стелажите с рафтове има голям набор от аксесоари, необходими за адаптиране на стелажите към складиране на всички видове стоки.
TOP